Pánikhangulat Ukrajna szerte

2009.10.31. 22:46

November 30án hivatalos karantént hirdettek Ukrajna 9 megyéjében köztük itt Kárpátalján is.  (Igyekszem majd mindig az ukrán sajtóból értesülve megírni a legújabb híreket.)
A rendelet 3hétre szól egy hét próbaidővel, ha ez alatt nem javul rohamosan a helyzet a további kettő hét is érvénybe lép. Ezzel sajnos el kell szomorítanunk az iskolásokat, akik azt hitték, hogy 3hétig otthon ülhetnek és amúgy is ismerve a jó ukrán kormányunk munkaszüneti napokon meg majd a téli szünetben úgyis le kellesz dolgoznunk.
A leges-legfrissebb hírek szerint 140,000 ember betegedett meg Nyugat-Ukrajnában ám a pánik ellenére nem mindenki szenved sertésinfluenzában. Mindenki nyugodjon meg, leginkább a média betegíti meg az embert, amit az ukrán sajtó kitalál. Az emberek ha messzebb utaznak gézmaszkban teszik. A vonatokon és minden állami munkahelyen előírásként is szerepel a viselete(mint pl: a postán is). A patikák előtt 40perceket kell sorban állni, elfogytak a legszükségesebb dolgok és jelentősen megemelkedett egyik napról a másikra a gyógyszerek ára. Felháborító, hogy a hét elején még 13hrivnyába kerülő Coldrex tabletta kiszerelés ma már a 20hrivnyát is meghaladta egy átlagos falusi gyógyszertárban. Ha a járvány tovább fokozódik az állami rendfentartó szervek akár kijárási tilalmat is elrendelhetnek az egészségügyi minisztérium tanácsára.
 
Itt található néhány fontosabb cikk, amit érdemes elolvasni a témával kapcsolatban:
10 "apróság" a sertésinfluenzáról, ami nem tartozik rád
à ajánlott!

Egy „.pdf” dokumentum az összeesküvésről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://e-karpatalja.blog.hu/api/trackback/id/tr901489837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása