Nem oly rég akadtam rá a világszerte nagy sikert aratott „A titok” c. köny szerzőjének legújabb alkotására. Rhonda Byrne leírja, miként állíthatjuk magunk mellé azt az erőt, amivel minden célunkat elérhetjük a világon. Ezt pedig nem lehet másként, mint szeretet sugározni a világ felé, hálát adni minden jóért, ami eddig történt velünk és abbahagyni az olyan dolgokon való rágódást, amiket nem szeretünk.

 

            ARRA SZÜLETTÉL, HOGY CSODÁLATOS ÉLETED LEGYEN”- így szól rögtön a könyv első mondata, és a továbbiakban megmutatja az oda vezető utat.
Bármit is szeretnénk elérni, elég mindössze a Titokból már jól ismert teremtés folyamatát alkalmazni. Ez mindössze három egyszerű lépésből áll:
1. Képzeljük el, hogyan is fest a kívánságunk tárgya. Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat! Ha például egy új autót szeretnél, mondd ki pontosan milyen márkájú legyen, melyik modell, milyen színű. Bőrülésekkel, lég kondival, vagy a nélkül? Bátran menjünk bele a legapróbb részletekig, miközben elképzeljük, hogy már a mienk.

2. A második lépés a megerősítésről szól. Bármi kétely nélkül el kell hitetni magunkkal, hogy az a kívánt autó tényleg a mi tulajdonunk. Érezzük át a szeretet, ahogyan rá gondolunk. Képzeljük el, ahogy egy általunk jól ismert útszakaszon a kormány mögött ülünk és haladunk előre.
Ezek az érzések mintegy mágnesként sugároznak belőlünk és kezdik el hozzánk vonzani, a vágyunk tárgyát.
3. Fogadjuk el vágyunk tárgyát.
Persze ez nem csak úgy történik, hogy másnap reggel a garázsban találjuk az új Ferrarinkat. Ha elég erős a szívünkben a Ferrariért égő vágy, akkor az iránta érzett szeretet ereje a természet minden látható és láthatatlan erejét megmozgatja majd nekünk, hogy megkaphassuk. Ezalatt azt értem, hogy olyan emberekkel és szituációkkal hoz össze bennünket a sors, amiket ha nyitott szemmel járunk és észreveszünk, mindig egy lépéssel közelebb visznek a hőn áhított kocsihoz.

Ne feledjük, a szeretet minden jó érzés forrása, a boldogságé, a szerelemé, a büszkeségé és stb. Ha érzéseink 51 százaléka pozitív, akkor nincs mitől félnünk. Amilyen érzéseket sugárzunk magunkból a világ felé, azt a természet valamilyen oknál fogva többszörösen felerősítve juttatja vissza hozzánk a minket körülvevő emberek és körülmények tükrében. Ezért is elég csak picivel több pozitív gondolatokat táplálni magunkban, mint a negatívakat, amelyektől nem érezzük jól magunkat. Ha valami, vagy valaki viselkedése bánt téged ne rágódj rajta. Ha nem vagy képes szeretet táplálni iránta, csak egyszerűen fordulj el tőle, és ne gondolj rá! Még Dale Carnegie írta, hogy bizonyos dolgok valójában nem csak akkor okoznak fájdalmat, mikor megtörténnek velünk, hanem, hogy ezután állandóan azokon jár majd az eszünk, ami miatt rossz érzések keletkeznek bennünk, ez pedig járhat állandó szorongással, majd akár egészségügyi problémákkal is.
Ezért vagyok én a híve annak, hogy ha padlóra kerülünk nem sajnáltatni kell magunkat, hanem újból becélozni a holdat, mert ha eltévesszük, akkor is sétálunk egyet a csillagok között, mint ahogy szól ez a régi mondás.

                                                                                   Tóth Tibor

Újra itt a Vitamin+

2010.11.17. 23:46

Megjelent a Vitamin+ Kárpátalja egyetlen ifjúsági magazinjának harmadik száma. Rengeteg új témával várják a kedves olvasókat és többek között az én új cikkem is itt olvasható. A Kárpáti Igaz Szó év elején indult ifjúsági lapjának első fő célja, hogy szórakoztassák a fiatalságot. Mottójuk sem lehet más, mint: „Szórakoztatni: fiatalosan, értelmesen, hitelesen!” Úgy érzem ezt mindezidáig be is váltották és remélem a közeljövőben még inkább együtt tudok majd működni velük. Beharangozni nem igen kell, hisz az online változat is magáért beszél.

Szerző: tibor2

Szólj hozzá!

Címkék: vitamin plussz

Vitamin+

2010.03.21. 16:34

Nemrégiben jelent meg a Kárpáti Igaz Szó-ból kinőve magát Kárpátalja egyetlen nyomtatott ifjúsági magazinjának első száma a „Vitamin Plus(s)z”. Legfőbb céljuk a kárpátaljai társadalom ifjabb rétegeinek szórakoztatása fiatalosan, értelmesen, hitelesen. A színes borítójú magazinban mindenféle rovat megtalálható, ami csak érdekelheti az embert. A mostani témában komoly figyelmet szenteltek a közelgő érettségire és a felsőoktatásba való felvételire. Minden intézmény egy-egy diákja beszámol tanintézményéről, hogy miért jó oda járni. Mindezek mellett be vannak mutatva a legnépszerűbb tanintézmények és azok elérhetőségei. Nem maradhat ki kultúránk művelése modernebb stílusban sem. A hölgyekről sem feledkeznek meg a szerkesztők divat rovat, sztárhírek és tabuk nélküli részleg, amit férfi társaimnak is ajánlok elolvasni. Minden magazin közepén ajándék posztert találnak majd a lelkes olvasók. Olyan sokszínű maga a lap, hogy nehéz lenne mindenről beszámolni benne, a technika rész, a sport, a humor rovat fölöttébb szórakoztató és csak azt tudom ajánlani, hogy mindenki vegye meg magának majd az éppen aktuális számot. Szívesen fogadják írással próbálkozó fiatalok jelentkezését is a vitamin.plussz@gmail.com e-mail címen.

A lapot nálam is meg lehet vásárolni Bátyú és környékén.
Elérhetőségeim: Tóth Tibor (Bátyú)
E-mail: ekarpatalja@gmail.com
Skype: tibor.1992

 

Mit kapunk a PokerStrategy.com oldalától?

Még fontosabb kérdés: Milyen előnyöm származik abból, ha regisztrálok?

  • Rizikómentes pókerezés az 50$ kezdőtőkének köszönhetően.
  • Sikeres pókertanulás a részletes képzési kínálatnak köszönhetően.
  • Kézzelfogható támogatás a világ legnagyobb, több mint kétmillió taggal rendelkező  pókeriskolájában.
  • Minden teljesen ingyenes.

Az egyedülálló tananyagkínálat, az összetartó közösség, valamint az ingyenes kezdőtőke mind olyan érvek, amelyek esélyt nyújtanak, hogy a PokerStrategy.com partnereként sikeres pókerjátékos legyen valakiből. Ráadásul mindez egy egyszerű regisztrációval elérhető.

Minden ingyenes. A haladó tartalmak, pl. cikkek és videók is nagyon könnyen elérhetők, mindössze pókerezni kell hozzá.

A kvíz sikeres kitöltése és a játékosszámla létrehozását követően előfordulhat, hogy az általad toborzott tagnak egy adatellenőrzésen kell átesnie.

Az adatellenőrzést egy hivatalos okmány segítségével (pl. személyi igazolvány) végezhető el, amivel bizonyítható, hogy valóban arról a játékosról van szó, aki regisztrált. Erre csupán szúrópróbaszerűen kerül sor és azért van rá szükség, hogy megakadályozza azt, hogy néhányan többször is igénybe vegyék az ingyenes kezdőtőkét.

Ha kedvet kaptál befizetés nélkül valódi pénzben pókerezni, akkor regisztrálj itt!

Közeledik a választás

2010.01.15. 02:33

Január 17-én lesz az Ukrán elnökválasztás első fordulója. Egyes sajtóorgánumok szerint nagyobbnál nagyobb csalások lesznek, más újságok meg arról számolnak be, hogy rengeteg külföldi megfigyelő érkezik és nem fognak csalások történni. 
Elgondolkodtunk már azon, hogy mivégett is vannak a szavazási csalások? Nos én megkísérlem elmagyarázni. Mindez azért van, mert sokan úgy gondolják, hogy vasárnap szarnak az ukrán politikára és nem mennek el szavazni, meg hogy az ő egy szavazatuk nem ér semmit. De tévednek! Nagyon is sokat ér az az egy szavazat, mert a választók közül sokan gondolkodnak így. És a jelöltek azért folyamodnak csalásokhoz, mert ezeket a fel nem használt szavazatokat a maguk javára akarják fordítani. Menjenek el szavazni, mert a mostani választásokon nemcsak az önök, de gyermekeik jövője is múlik. Ezért kérek mindenkit, aki olvassa ezt a blogot, hogy vasárnap öltözzön fel és látogasson el a szavazóhelyiségbe, ahol viszont semmiképp sem egy nő mellett tegye le a voksát. És ez most nem sexizmus miatt, minden ukrán nagyon jól tudja, hogy hova sülyedt az ország az elmúlt években.
Van egy személy, aki megígérte, hogy ha elnök lesz eltörli a független érettségi teszteket. Megígérte, hogy végre rendet tesz az országunkban. Gondolom mindenki tisztában van ennek az illetőnek a nevével.
 

Elment

2009.12.29. 17:41

Sötét éjjelem néha
beragyogják a Hold és a csillagok.
Fáj, hogy nélküled
a világon egyedül vagyok.
Kérem az Urat,
vigyázzon meg valaki másnak,
Már ha nekem
többé meg nem vigyázhat.
Reggel a Nap
majd szerelmesen ébreszt,
úgy ahogy
reggelente én ébresztenélek.
Utadon
vigyáz rád felhő és kődarab,
ha kavargást látsz,
csak a szél védő karja az.
Kértem a Mindenséget,
hogy sérelmed ne essék,
s szerelmünk
holtját a szívedbe temették. 


Látod hatalmas Hegy,
minden vigyázhatja az életed.
Miért tiltod,
hogy én a porszem is őrződ legyek?
(Mindez  
 méért nem volt neked elég?
Hogy bízhattad
másra álmaim szivét?)
S én a porszem,
a szél fergetegben homályos eszmét kergetek.
Mozdulatlan állok,
nyelj el  sötét rengeteg!

Szerző: M.S.E.

Szólj hozzá!

Címkék: versek

Csak akkor

2009.12.29. 17:38

Vannak napok, mikor ellenség a világ,
Mikor mindegy kié, úgyis a te hibád.
Mikor a tükör eltorzítja arcod,
Mikor a hős nem folytat több harcot.
Mikor a Nap nem ont rád meleget,
Mikor lábad alatt hevernek a tetemek.
Mikor a színek szintelenné válnak,
Mikor az emberek robotként járkálnak.
Mikor az élet több, mint egy játszma,
Mikor a kín több jut, mint járna.
Mikor szemed a könnyek marják,
Mikor lelked azok égni hagyják.
Mikor az ideg már megvakítja szemed,
Mikor már késért nyulna remegő kezed.
Mikor a hit nem létező fogalom,
Mikor sehol nem vár rád nyugalom.
Mikor a madár nem száll ágról-ágra,
Mikor a pillangó sem virágról-virágra.
Mikor talán meghalni volna jó,
Mert minden hiába,
Csak akkor kérdezd,
Miért születtél erre az iszony-világra!

Szerző: M.S.E.

Szólj hozzá!

Címkék: versek

A legvégén

2009.12.29. 17:36

 Istenem mond meg,hogy lehet így fel adni?
Ha a rosszért menne,a jóért miért nem tud maradni?
Miért képes az életét a sátánnak odaadni,
hogy a gondok elől gyorsabban tudjon szaladni?
Remeg a keze, mikor írja az utolsó levelet?
Mikor pénzért nyúl, hogy kifizesse azt a kötelet?
Fáj az, mikor kihuny az élet utáni vágy,
mikor reggel elindít utolsó útra az ágy?
Hogy tudja vérét saját kezével ontani?
Miért képtelen kezének nemet mondani?
Hogy van bátorsága gyilkos csomót kötni,
a székről a lába, hogy meri lelökni?
Az utolsó levegőnél mire gondol éppen?
Mi járhat vajon fáradt elméjében?
Hall talán egy hangot,mely pihenni hívja?
Lelke aludni vágy, s megnyugodna a sírba?
A válasz bizony örökre elmarad,
hisz az élőből már holt sóhaj fakad.
S egy könnycseppel úgy búcsút int,
s szíve megdermed, hiába nyár van odakint….

Szerző: M.S.E.

Szólj hozzá!

Címkék: versek

Nyakunkon a Karácsony

2009.12.21. 18:17

 Megkérdeztem néhány embert, hogy más lesz-e az idei Karácsony, mint a többi. Azt az egyet biztosan leszürhetjük, hogy a válaszok többségét nagyban befolyásolta a rossz gazdasági helyzet. Szerencsére csak néhányan kaptak szinte pánikrohamot a kérdés hallatán, panaszkova arról, hogy az idén még arra a kevésre sem futja,mint az előző éveken. A megkérdezettek nagyobbik része a konyhai bevásárláskor illetve az ajándékok kiválasztásakor fogja szorosabbra húzni a nadrágszíjat, de úgy vélik nem romlik olyan sokkal az ünneplés színvonala. A legidősebb emberek véleménye volt a legméltóbb a Karácsony valódi lényegéhez. Néhány régi történet, s már egész máshogy láttam mindent. Valóban megesett, hogy az ajándék néhány csomagolt dió volt és meleg étel az asztalon, de leirhatatlan örömmel párosult. Ez, ma már elképzelhetetlennek tűnik, de talán nem akkor volt baj az a kevés, hanem nagyobb baj az, hogy mi milyen sokra vágyunk. így, Karácsony közeledtével, mindenkit arra bíztatok, hogy ne a pénz legyen a mérce egy ilyen szent ünnepen. Legyen bármilyen apróság amit adunk, a lényeg, hogy szeretetből ajándékozzuk szeretteinket, s legyen bármilyen egyszerű étel a terített asztalon, a lényeg, hogy hálával fogyasszuk.

Áldott, békés Karácsonyi ünnepet kívánok!

 
  A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet a Tehetséggondozási Program keretében alkotói pályázatot hirdetett vers, széppróza és egy vagy több kárpátaljai magyar irodalmi művet illusztráló grafika, valamint az épitett örökségről készített fotó kategóriákban. A pályázat beküldési határideje 2009. december 4.-én lejárt. Viszont jó hír, hogy az eredményhirdetésig már csak néhány nap van hátra, amely december 24.-én esedékes.
A pályázat díjazása kategóriánként : 1. 500.hr
                                                      2. 300.hr
                                                                        3. 200. hr
 Ami viszont ennél is lényegesebb, véleményem szerint, az az, hogy a zsűri által elfogadott munkákat különböző művészeti folyóiratokban jelentetik meg, továbbá kiállítják az Európa-Magyar Házban.
 A díjak átadására 2010. január 20. és 22. között kerül sor, ugyanis ekkor méltatják a magyar kultúra napját Kárpátalján egy rendezvénysorozattal.
 


 

 

Szerző: M.S.E.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra

 Kárpátaljai magyarként, én is és még több ezer ember érzi magát kirekesztettnek(hadd tegyem hozzá, hogy nem ok nélkül). Ezer problémát sorolhatok, amely keserűvé teszi a mindennapjainkat, de egyrészt ezek (sajnos) már sablonként hatnak, másrészt pedig mindenki tisztában van velük.

  írásomat az az 5 fiatal tehetség motiválta, akik a rap erejével harcolnak az örökös helyi ''háborúban''. Bizonyára nevük nem teljesen ismeretlen, ők a HONTALANOK. Be kell vallanom, én nem szerettem a rappet, de jöttek ők és ráéreztem a szövegek valódi tartalmára, s mögöttük a mégvalódibb érzésekre. Mára a banda az életem fontos része lett, személyükben barátokra találtam. tibor2 mellett,a banda tölti ki az üres hétköznapjaimat. Velem vannak a jó bulikban és akkor is, ha sirnom kell, ha segitség kell. Fontos, hogy összetartsunk és nem csak mi, hanem itt mindenki. Minden fiatalnak ajánlom a Hontalanok zenéjét, mert sokat tanulhat belőle az ember. De amit én ettől is fontosabbnak látok, az az, hogy jó példát mutatnak mindannyiónknak. Én azt tanultam tőlük, hogy nem szabad feladni, mert van miért fegyvert ragadni, mert van miért hálával tartozni és nem elég könnyeinket törölve várni a holnapot, mert ha már itt élünk, itt kell feltörnünk, Kárpátalján.

 Ezúton köszönöm nekik a zenét, mint rajongó,köszönöm, hogy vannak,mint ember és köszönöm, hogy nekem vannak,mint barát! Sok sikert a továbbiakhoz!

Szerző: M.S.E.

Szólj hozzá!

Címkék: e kárpátalja

1USD=23UAH ?

2009.11.25. 01:36

Ukrán hírportálokról azt bögöztem ki, hogy fél év múlva 23hrivnyába is kerülhet egy dollár. Ez minden bizonnyal csak kacsa.

Szerző: tibor2

Szólj hozzá!

Címkék: közélet pénz

Ungvár jelenlegi polgármestere Szerhij Ratusnyák is indul a közelgő elnökválasztáson. A zakarpattya.net.ua ukrán nyelvű a hírportálon ez szerepel:

Ratusnyák: „Az elnökjelöltek között én tehetős vagyok, nem koldus.”

Ennek van némi alapja, ugyanis a befizetendő 2,5 millió hriveny szinte saját pénze. A vagyonbevallási nyilatkozatba az összes személygépkocsiját beírta, továbbá 4 házat és „pár lakást”. Minden bizonnyal azért nyilatkozta ezt, mert a jelöltek között akad olyan, aki egy 33négyzetméteres lakást és egy Mitsubishi Pajero dzsippet jelentett be.(ez érdekes)
Ő a 16. az elnökjelöltek között s mi tagadás a beköpései miatt igen szimpatikus is. Bár ezzel nem mindenki ért egyet.

 

Akit ukránul is érdekel az itt utánna olvashat.

A Korreszpondent.net hírportál vasárnap délelőtti értesülései szerint eddig százötvenöten haltak meg az ismeretlen vírus okozta tüdőgyulladásban. Az Egészségügyi Minisztérium szombat esti adatai szerint a járvány kitörése óta 969 247 ukrán állampolgár betegedett meg a szezonális influenza és alsó légúti vírusos fertőzés okozta kórban.
Kárpátalja megyében a megbetegedések száma szombat estére elérte a 31 868-et. Itt egyelőre egyetlen esetben sem mutatták ki az A/H1N1 vírust.
A Kárpátinfo.net a következőket írja:

Az még továbbra sem ismeretes, hogy pontosan milyen vírus okozza a tömeges megbetegedéseket.  Eddig már több sajtóorgánum megszellőztette, hogy nem hivatalos források szerint tüdőpestis tombol az Ukrajnában, amit azonban állítólag a tömegpánik elkerülése érdekében, és a közelgő elnökválasztásra való tekintettel eltitkolnak az ország vezetői. Mint arról beszámoltunk, a minap az ukrán titkosszolgálat letartóztatott egy férfit, aki az interneten pestises megbetegedésekről adott hírt.

A költségvetésünkben nincs elegendő pénz a járvány elleni harcra. A Kommerszant szerint a legalapvetőbb intézkedésekre egymilliárd hrivnya kell, ám az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) közölte, hogy ennyi pénz nem áll rendelkezésre, mert csak 608 millió hrivnya nyeresége volt az idén.

 

A járvány ideje alatt Ukrajnában 191431 ember betegedett meg és 7524-en kerültek kórházba, és 64-en haltak meg.

További cikkek:

Már 64-en haltak meg Ukrajnában az ismeretlen vírustól

Kárpátalján több mint 7000 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak