Nem oly rég akadtam rá a világszerte nagy sikert aratott „A titok” c. köny szerzőjének legújabb alkotására. Rhonda Byrne leírja, miként állíthatjuk magunk mellé azt az erőt, amivel minden célunkat elérhetjük a világon. Ezt pedig nem lehet másként, mint szeretet sugározni a világ felé, hálát adni minden jóért, ami eddig történt velünk és abbahagyni az olyan dolgokon való rágódást, amiket nem szeretünk.

 

            ARRA SZÜLETTÉL, HOGY CSODÁLATOS ÉLETED LEGYEN”- így szól rögtön a könyv első mondata, és a továbbiakban megmutatja az oda vezető utat.
Bármit is szeretnénk elérni, elég mindössze a Titokból már jól ismert teremtés folyamatát alkalmazni. Ez mindössze három egyszerű lépésből áll:
1. Képzeljük el, hogyan is fest a kívánságunk tárgya. Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat! Ha például egy új autót szeretnél, mondd ki pontosan milyen márkájú legyen, melyik modell, milyen színű. Bőrülésekkel, lég kondival, vagy a nélkül? Bátran menjünk bele a legapróbb részletekig, miközben elképzeljük, hogy már a mienk.

2. A második lépés a megerősítésről szól. Bármi kétely nélkül el kell hitetni magunkkal, hogy az a kívánt autó tényleg a mi tulajdonunk. Érezzük át a szeretet, ahogyan rá gondolunk. Képzeljük el, ahogy egy általunk jól ismert útszakaszon a kormány mögött ülünk és haladunk előre.
Ezek az érzések mintegy mágnesként sugároznak belőlünk és kezdik el hozzánk vonzani, a vágyunk tárgyát.
3. Fogadjuk el vágyunk tárgyát.
Persze ez nem csak úgy történik, hogy másnap reggel a garázsban találjuk az új Ferrarinkat. Ha elég erős a szívünkben a Ferrariért égő vágy, akkor az iránta érzett szeretet ereje a természet minden látható és láthatatlan erejét megmozgatja majd nekünk, hogy megkaphassuk. Ezalatt azt értem, hogy olyan emberekkel és szituációkkal hoz össze bennünket a sors, amiket ha nyitott szemmel járunk és észreveszünk, mindig egy lépéssel közelebb visznek a hőn áhított kocsihoz.

Ne feledjük, a szeretet minden jó érzés forrása, a boldogságé, a szerelemé, a büszkeségé és stb. Ha érzéseink 51 százaléka pozitív, akkor nincs mitől félnünk. Amilyen érzéseket sugárzunk magunkból a világ felé, azt a természet valamilyen oknál fogva többszörösen felerősítve juttatja vissza hozzánk a minket körülvevő emberek és körülmények tükrében. Ezért is elég csak picivel több pozitív gondolatokat táplálni magunkban, mint a negatívakat, amelyektől nem érezzük jól magunkat. Ha valami, vagy valaki viselkedése bánt téged ne rágódj rajta. Ha nem vagy képes szeretet táplálni iránta, csak egyszerűen fordulj el tőle, és ne gondolj rá! Még Dale Carnegie írta, hogy bizonyos dolgok valójában nem csak akkor okoznak fájdalmat, mikor megtörténnek velünk, hanem, hogy ezután állandóan azokon jár majd az eszünk, ami miatt rossz érzések keletkeznek bennünk, ez pedig járhat állandó szorongással, majd akár egészségügyi problémákkal is.
Ezért vagyok én a híve annak, hogy ha padlóra kerülünk nem sajnáltatni kell magunkat, hanem újból becélozni a holdat, mert ha eltévesszük, akkor is sétálunk egyet a csillagok között, mint ahogy szól ez a régi mondás.

                                                                                   Tóth Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://e-karpatalja.blog.hu/api/trackback/id/tr43212285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása